Slättens trygghetsboende

Gud vad modiga ni är, det skulle vi också vilja våga

Så lät det när Emma Bossius berättade för sina vänner i Stockholm att hon och hennes familj skulle byta ut storstadslivet mot ett mer lugnt och tryggt liv i vår lilla stad. För oss var det inte i första hand mod som drev oss utan att vi ville tillbaka till tryggheten och närheten. Det var väldigt viktigt för mig och min familj, säger Emma

När tillfället kom och det fanns tomter till salu tog familjen chansen att få göra det de alltid drömt om: att bygga ett hus, precis som de ville ha det.

Det var jättesmidigt och vi fick vara med under hela processen. Det är inte så dyrt att köpa eller bygga här och du får mycket för pengarna. Det finns bra pendlingsmöjligheter till de större städerna och min man har snart pendlat i nio år utan några problem, säger Emma.

Akta dig jag har faktiskt bråttom!

I vår lilla stad är det enkelt och nära. Här finns tid för samtal, möjligheterna till friluftsliv med en spännande blandning av berg, skogar och sjöar och ett föreningsliv med ett brett utbud av inom- och utomhusaktiviteter. Här slipper du akta-dig-jag-har-faktiskt-bråttom-mentaliteten, gruff i tunnelbanan och långa kötider till aktiviteter för barn. Att kunna bo som man vill, med närheten till det mesta man behöver – det ger frihet och livskvalitet.

Vi ville slippa storstadsstressen och komma tillbaka till lugnet. Det bästa med att bo här på Västra Strand är närheten till naturen och blåbärsriset är i princip rätt över gatan. Tack vare alla föreningarna finns det många aktiviteter för barnen. Det var något som spelade in när vi valde att flytta, säger Emma.

På frågan om hon skulle rekommendera någon annan att flytta från storstaden till småstaden säger Emma, utan att tveka:

Absolut! Det är familjärt och alla är så hjälpsamma. Barnen har sagt att de vill bo kvar i huset resten av sitt liv. Då får väl jag och min man flytta ut när de blivit stora, säger Emma och skrattar.